Julens beste tilbehør

Julens viktigste tilbehør: R Ø D K Å L og søtpotet & kålrabistappe.

Lett inspirert av en oppskrift av mesterkokk Bent Stiansen har jeg gjort en egen julevri på krydderet, og jeg må si at dette er den beste rødkålen jeg noensinne har smakt! Om jeg skal si det selv:)

Rødkål

Rødkål er et must i julen.

Oppskrift:

1 rødkål

3-4 skiver appelsin

0.5 ts kanel

0.5 ts nellik

salt & sort pepper

en liten dæsj kardemomme

0.3 dl sukker

0.5 ts ingefær (tørket eller fersk)

0.5-0.8 dl hvitvineddikk

1 dl solbærsaft

1 dl eplesaft

0.5-1 dl vann

rødkål delt i to

Del rødkålen i to og skjær bort den tykkeste delen av margen.

kanel, kardemomme, ingefær, hvitvinsedikk, nellik, eplesaft, solbærsaft og evt en skvett rødvin.

Kanel, kardemomme, ingefær, hvitvinsedikk, nellik, eplesaft, solbærsaft og evt en skvett rødvin.

Del rødkålen i 2. Kutt et snitt og ta bort den hvite margen. Finsnitt kålen og ha den i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Kok under lokk i ca. 40 minutter. Ta gjerne av lokket etter 20 minutter slik at det fordamper mer væske.

rødkål og appelsinskiver i kaserolle

Ha finhakket rødkål, krydder, væske og appelsinskiver (jeg gikk litt amok på appelsinen, og det ble veldig godt) i en gryte. Tips. Ta av lokket halvveis i koketiden.