Rødbete hummus – søt sommersnack

Hummus kan serveres med forskjellige ingredienser, og ofte er kikerter en fast del i oppskriften. Her er en variant med rødbete som gir en søtlig smak i tillegg til en nydelig farge.

Bruk hummus som tilbehør til alt du legger på lunsj- eller middagstallerken. En klikk hummus ved siden av paien, salaten, fisken eller som dipp til grønnsakene, gir deg masse proteiner og mer stabilt blodsukker – og hever smaken på maten.

ps. Den litt søte smaken på rødbetehummus gjør den også til en favoritt hos barna (og alle andre som har en hang til å like søtt) – bare prøv selv!

Her er oppskrift på rødbete hummus:

2 kokte rødbeter

1 pakke kikerter

1.5 ss tahini

1 dl extra virgin olivenolje

5-10 ss kaldt vann

1 hvitløksfedd

1 toppet ts spisskummin

1 strøken ts turmeric/grukemeie

1 klype salt og pepper

1 økologisk sitron – saften

1 ss hvitvinseddik – kan sløyfes

Rødbete hummus i blender

Kokt rødbete, hvitløk, turmeric, spiskummin, tahini, sitron, olivenolje og litt vann. Kjør blender.

Slik gjør du:

Skyll av kikertene og dusj gjennom kartongen med litt vann dersom du vil ha ut all laken. Tøm kikertene i blender. Skjær bort stilk og grovt skinn på rødbetene, men du behøver ikke skrelle dem ( vil du absolutt skrelle dem – bruk engangshansker for å unngå misfarging på hendene). Skjær hver rødbete i 4-5 biter. Ha alle ingredienser i en blender. Kjør til du har en myk og fin konsistens, og ha alt over på et lufttett glass med lokk.

Rødbete hummus, neper, sitron

Rødbetehummus holder seg 6-7 dager i kjøleskapet, men oftest er den spist opp på 1-2-3!

Se flere oppskrifter på hummus på bloggen her: Hemp- og turmeric hummus og Hummus med soltørket tomat og basilikum