Syltet rødløk

Det tar ikke mer enn 5 minutt å tilberede råsyltet rødløk, mens belønningen holder seg i kjøleskapet i flere uker, og vil heve smaken på nær sagt hva som helst.

Oppskrift:

2 rødløk, 1.5 dl eplesider eddik blandet med 0.5 dl av saften av en lime, 1-2 ss flytende honning.

Skjær løken i tynne skiver. Bland eddik og honning i en skål. Ha løken oppi skålen og rør forsiktig løken rundt i laken slik at den dekkes med væske. Rør jevnlig. Ferdig etter 30 minutt.

Se under "How To" for video med fremgangsmåte og et bonus tips for hvordan du unngår å gråte, når du skjærer løk!

Se under «How To» for video med fremgangsmåte og et bonus tips for hvordan du unngår å gråte, når du skjærer løk!

Løk er veldig sunt,og har mange helsebringende egenskaper. Ikke bare har den egenskaper som reduserer risiko for kreft, spesielt magekreft, den har også veldig gunstig effekt på tarmen ved at du ved å spise løk stimulerer produksjonen av de gode tarmbakteriene samtidig som den dreper de dårlige bakteriene og eventuelle virus. Løk virker blodfortynnende, bra for kolesterolnivået, motvirker astma og betennelser i kroppen. For å nevne noe. Det er altså bare lurt å finne måter å variere løk på, for vi burde bruke det mye mer i matlagingen.